Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

CIRCUIT 4 ZILE PE MELEAGURILE CLUJULUI

Descriere

Destinatie: Romania

Durata: 1 zi, fara cazare


Pretul include: 
- transport cu autocar clasificat;
- 3 nopti cazare cu mic dejun  la Hotel Ary 4*  in Cluj Napoca sau similar;
-  ghid de turism atestat.

Pretul nu include:
- intrarile la obiectivele turistice - au caracter orientativ (Conacul Octavian Goga Ciucea aa 10 lei / pers);
- cheltuieli personale;
- taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata;
- alte costuri neprecizate la rubrica apretul includea;
- asigurare medicala (dupa caz) si storno;
- locuri preferentiale in autocar - primele 3 randuri (100 lei / pers / loc rand 1, 75 lei / pers / loc rand 2, 50 lei / pers / loc rand 3);
- vizite optionale;
- alte taxe de vizitare;
- ghizii locali specializati;
- taxa de rezervare pentru obiectivele turistice (dupa caz);
- alte costuri neprecizate la rubrica apretul includea;
- supliment 3 cine - 200 lei/pers (meniu fix, prestabilit, valabil pentru intregul grup);
- se achita OBLIGATORIU in agentie;
- inainte de plecare 

Avans minim 30% in termen de 7 zile de la momentul efectuarii rezervarii. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare. 

Modalitati de plata: cash in agentiile de turism, cash in agentiile bancare, prin transfer bancar (internet banking) sau plata cu cardul direct pe site. Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Supliment camera single: 350 lei/pers. In cazul nerealizarii grupului minim ne rezervam dreptul de a anula plecarea, cu posibilitatea inscrierii la un program similar.

Tarife copii:
- Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 65% din pret pachet ( 565 lei).
- Copiii cu varste 5 ani - 12 ani cazati cu doi adulti achita 85% din pret pachet (740 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
- Copiii cu varsta peste 12 ani sau copiii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Acte necesare: Carte de identitate valabila. 

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII generale de calatorie:
1) tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
2) camerele single se confirma doar de catre agentie; persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener vor fi informati telefonic sau in scris si vor achita suplimentul de camera single cel tarziu cu 3 zile inainte de plecare; achitarea suplimentului de camera single nu implica loc singur pe bancheta in autocar. Refuzul de a achita suplimentul single inainte de plecare si renuntarea la calatorie se penalizeaza conform articolului Conditii pentru Anulari / Penalizari;
3) clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale; existenta anumitor facilitati precum minibar, balcon, frigider, cana fierbator pentru prepare ceai/cafea in fiecare camera, wi-fi in camera, etc nu pot fi garantate de catre agentie atat timp cat se asigura categoria de stele mentionata in programul detaliat. Unitatea de cazare poate solicita taxe suplimentare (minibar /frigider, seif, aer conditionat etc), turistul avand obligatia sa le achite si se informeze asupra acestora inaintea utilizarii acestor servicii. Este interzis fumatul in camerele unitatilor de cazare (cu exceptia camerelor pentru fumatori). In caz contrar, turistul va suporta toate penalizarile impuse de unitatea de cazare. Eventualele daune produse de turist in unitatea de cazare revin ca obligatie de plata acestuia. 
4) agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
5) daca pentru pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre Calator a unor formalitati suplimentare (de exemplu, calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele calatorului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc.), acesta are obligatia de a indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, agentia recomanda si consultarea site -ului www.politiadefrontiera.ro si a site-ului Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei: http://www.mae.ro, pentru informatii complete privind Regimul de calatorie in strainatate, cat si in ceea ce priveste conditiile de calatorie/intrare pe teritoriul tarii/tarilor de destinatie. 
6) daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii. 
7) distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup; in cazul  in care turistul are cerinte speciale cu privire la cazare  (camere alaturate, camere cu balcon, etc) nu vor fi considerate confirmate decat in masura disponibilitatii de la fata locului.Mesele incluse in program sunt de categorie meniu standard, fix pentru toti turistii la fel. Orice solicitare de schimbare a acestuia se considera drept cerere speciala si se achita extra la fata locului de catre turist. Agentia de turism nu garanteaza meniuri speciale, nu are obligatia de a se informa cu privire la preferintele sau regimurile culinare ale turistilor, acestea fiind satisfacute in masura posibilitatilor la fata locului. Nominalizarea hotelurilor se va face la cerere dupa transmiterea informarii de plecare (cu 2 zile inainte de inceputul calatoriei, prin exceptie cu 24 ore inainte de plecare). Mentiunea in program a denumirii hotelului continuata de expresia asau similara face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
8) ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; in caz exceptional, obiectivele din program se pot inlocui cu altele doar din motive care nu tin de agentie sau turisti (conditii meteo, restrictii de acces, cauze naturale, decizii care tin de autoritati);
9) conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor si la obiectivele turistice pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; ghidul roman va face o prezentare in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care se achita taxe ghizi locali in programul turistic sau daca grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia la fata locului.
10) agentia nu este raspunzatoare pentru deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
11) este obligatorie respectarea instructiunilor ghidului insotitor si intervalele orare date de acesta; este obligatorie respectarea masurilor de pandemie in vigoare. Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare;
12) efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site - recomandam citirea acestuia); turistul isi asuma ca este apt pentru calatorie si nu necesita asistenta specializata (cazuri medicale/ dizabilitati). Turistul aflat in situatie atipica (medicala sau de necesitate speciala) este obligat ca notifice in scris agentia cu privire la situatia personala inainte de inscriere si sa ceara acordul pentru participare. Ne rezeram dreptul de a refuza participarea persoanelor care ca urmare a situatiilor speciale pot pune in dificultate derularea programului turistic, afectand astfel toti participantii la calatorie.
13) transportul se va realiza cu microbuz, minibus, midiautocar, autocar in functie de numarul de turisti participanti la program; turistul are obligatia respectarii conditiilor de transport persoane disponibile pe site (recomandam citirea acestora).. In mijlocele de transport sunt interzise fumatul, consumul de bauturi alcoolice sau substante stupefiante. Ne rezervam dreptul de a nu imbarca sau de a debarca (dupa caz) pasagerii in stare de ebrietate si pasagerii care afecteaza ordinea si siguranta celorlalti pasageri sau a conducatorilor auto, ori incalca conditiile de transport persoane, fara rambursarea costurilor de transport. Pasagerii se obliga sa achite catre compania de transport contravaloarea oricaror distrugeri aduse mijloacelor de transport.
14) transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un numar mai mic de persoane, transbordarea se efectueaza in conditii speciale comunicate de agentie (tarif si durata);
15) prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat si se completeaza cu informatiile precontractuale disponibile pe site (recomandam citirea acestora). Recomandam incheierea asigurarii storno pentru a va proteja inainte de plecare (in cazul anularii calatoriei) si a asigurarii medicale pentru protectie pe durata derularii programului turistic (in cazul unor situatii medicale neprevazute).

Imbarcari din tara: 
NOTA transferuri: Transferurile din tara se efectueaza cu autoturismul, microbuzul, minibus sau autocar in functie de marimea grupului, cu auto proprii sau cu parteneri locali care efectueaza curse regulate. Ora de transfer se va comunica in functie de localitatile de preluare si se vor grupa toti pasagerii pe traseul respectiv catre Bucuresti / sau localitate de destinatie (in cazul efectuarii transbordarii pentru mai multe curse, durata asteptarii masinilor de transfer poate fi de maxim 2 ore). Pentru imbarcarea din tara, transferul se achita si se confirma cu cel tarziu 5 zile inainte de plecare. Tarifele sunt per persoana dus- intors, iar in cazul in care transferul se efectueaza doar pe un sens, se va achita jumatate din tariful corespundator rutei.

Campina - Bucuresti - retur (Benzinarie OMV) Doar retur - 100,00 lei
Giurgiu - Bucuresti - retur (Rompetrol vis-a-vis de Kaufland) - 175,00 lei
Mioveni - Bucuresti - retur (Catedrala Sf Petru si Pavel) - 220,00 lei
Pitesti - Bucuresti - retur         (Petrom Podul Viilor) - Doar tur aa 100,00 lei
Rm Valcea - Bucuresti - retur (Gara) - Doar tur aa 125,00 lei
Ploiesti - Bucuresti - retur (Benzinaria Petrom Metro) - Doar retur - 90,00 lei
Targoviste - Bucuresti - retur (Hotel Valahia) - 180,00 lei

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
a) 30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii. 
b) 70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
c) 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
d) 100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
e) 100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
f) 100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
g) 100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
h) 100% pentru biletele de avion.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de CISTOUR (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete CISTOUR Agency in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.
Destinatie: Romania

Durata: 1 zi, fara cazare


Pretul include: 
- transport cu autocar clasificat;
- 3 nopti cazare cu mic dejun  la Hotel Ary 4*  in Cluj Napoca sau similar;
-  ghid de turism atestat.

Pretul nu include:
- intrarile la obiectivele turistice - au caracter orientativ (Conacul Octavian Goga Ciucea aa 10 lei / pers);
- cheltuieli personale;
- taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata;
- alte costuri neprecizate la rubrica apretul includea;
- asigurare medicala (dupa caz) si storno;
- locuri preferentiale in autocar - primele 3 randuri (100 lei / pers / loc rand 1, 75 lei / pers / loc rand 2, 50 lei / pers / loc rand 3);
- vizite optionale;
- alte taxe de vizitare;
- ghizii locali specializati;
- taxa de rezervare pentru obiectivele turistice (dupa caz);
- alte costuri neprecizate la rubrica apretul includea;
- supliment 3 cine - 200 lei/pers (meniu fix, prestabilit, valabil pentru intregul grup);
- se achita OBLIGATORIU in agentie;
- inainte de plecare 

Avans minim 30% in termen de 7 zile de la momentul efectuarii rezervarii. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare. 

Modalitati de plata: cash in agentiile de turism, cash in agentiile bancare, prin transfer bancar (internet banking) sau plata cu cardul direct pe site. Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Supliment camera single: 350 lei/pers. In cazul nerealizarii grupului minim ne rezervam dreptul de a anula plecarea, cu posibilitatea inscrierii la un program similar.

Tarife copii:
- Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 65% din pret pachet ( 565 lei).
- Copiii cu varste 5 ani - 12 ani cazati cu doi adulti achita 85% din pret pachet (740 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
- Copiii cu varsta peste 12 ani sau copiii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Acte necesare: Carte de identitate valabila. 

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII generale de calatorie:
1) tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
2) camerele single se confirma doar de catre agentie; persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener vor fi informati telefonic sau in scris si vor achita suplimentul de camera single cel tarziu cu 3 zile inainte de plecare; achitarea suplimentului de camera single nu implica loc singur pe bancheta in autocar. Refuzul de a achita suplimentul single inainte de plecare si renuntarea la calatorie se penalizeaza conform articolului Conditii pentru Anulari / Penalizari;
3) clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale; existenta anumitor facilitati precum minibar, balcon, frigider, cana fierbator pentru prepare ceai/cafea in fiecare camera, wi-fi in camera, etc nu pot fi garantate de catre agentie atat timp cat se asigura categoria de stele mentionata in programul detaliat. Unitatea de cazare poate solicita taxe suplimentare (minibar /frigider, seif, aer conditionat etc), turistul avand obligatia sa le achite si se informeze asupra acestora inaintea utilizarii acestor servicii. Este interzis fumatul in camerele unitatilor de cazare (cu exceptia camerelor pentru fumatori). In caz contrar, turistul va suporta toate penalizarile impuse de unitatea de cazare. Eventualele daune produse de turist in unitatea de cazare revin ca obligatie de plata acestuia. 
4) agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
5) daca pentru pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre Calator a unor formalitati suplimentare (de exemplu, calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele calatorului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc.), acesta are obligatia de a indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, agentia recomanda si consultarea site -ului www.politiadefrontiera.ro si a site-ului Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei: http://www.mae.ro, pentru informatii complete privind Regimul de calatorie in strainatate, cat si in ceea ce priveste conditiile de calatorie/intrare pe teritoriul tarii/tarilor de destinatie. 
6) daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii. 
7) distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup; in cazul  in care turistul are cerinte speciale cu privire la cazare  (camere alaturate, camere cu balcon, etc) nu vor fi considerate confirmate decat in masura disponibilitatii de la fata locului.Mesele incluse in program sunt de categorie meniu standard, fix pentru toti turistii la fel. Orice solicitare de schimbare a acestuia se considera drept cerere speciala si se achita extra la fata locului de catre turist. Agentia de turism nu garanteaza meniuri speciale, nu are obligatia de a se informa cu privire la preferintele sau regimurile culinare ale turistilor, acestea fiind satisfacute in masura posibilitatilor la fata locului. Nominalizarea hotelurilor se va face la cerere dupa transmiterea informarii de plecare (cu 2 zile inainte de inceputul calatoriei, prin exceptie cu 24 ore inainte de plecare). Mentiunea in program a denumirii hotelului continuata de expresia asau similara face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
8) ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; in caz exceptional, obiectivele din program se pot inlocui cu altele doar din motive care nu tin de agentie sau turisti (conditii meteo, restrictii de acces, cauze naturale, decizii care tin de autoritati);
9) conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor si la obiectivele turistice pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; ghidul roman va face o prezentare in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care se achita taxe ghizi locali in programul turistic sau daca grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia la fata locului.
10) agentia nu este raspunzatoare pentru deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
11) este obligatorie respectarea instructiunilor ghidului insotitor si intervalele orare date de acesta; este obligatorie respectarea masurilor de pandemie in vigoare. Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare;
12) efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site - recomandam citirea acestuia); turistul isi asuma ca este apt pentru calatorie si nu necesita asistenta specializata (cazuri medicale/ dizabilitati). Turistul aflat in situatie atipica (medicala sau de necesitate speciala) este obligat ca notifice in scris agentia cu privire la situatia personala inainte de inscriere si sa ceara acordul pentru participare. Ne rezeram dreptul de a refuza participarea persoanelor care ca urmare a situatiilor speciale pot pune in dificultate derularea programului turistic, afectand astfel toti participantii la calatorie.
13) transportul se va realiza cu microbuz, minibus, midiautocar, autocar in functie de numarul de turisti participanti la program; turistul are obligatia respectarii conditiilor de transport persoane disponibile pe site (recomandam citirea acestora).. In mijlocele de transport sunt interzise fumatul, consumul de bauturi alcoolice sau substante stupefiante. Ne rezervam dreptul de a nu imbarca sau de a debarca (dupa caz) pasagerii in stare de ebrietate si pasagerii care afecteaza ordinea si siguranta celorlalti pasageri sau a conducatorilor auto, ori incalca conditiile de transport persoane, fara rambursarea costurilor de transport. Pasagerii se obliga sa achite catre compania de transport contravaloarea oricaror distrugeri aduse mijloacelor de transport.
14) transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un numar mai mic de persoane, transbordarea se efectueaza in conditii speciale comunicate de agentie (tarif si durata);
15) prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat si se completeaza cu informatiile precontractuale disponibile pe site (recomandam citirea acestora). Recomandam incheierea asigurarii storno pentru a va proteja inainte de plecare (in cazul anularii calatoriei) si a asigurarii medicale pentru protectie pe durata derularii programului turistic (in cazul unor situatii medicale neprevazute).

Imbarcari din tara: 
NOTA transferuri: Transferurile din tara se efectueaza cu autoturismul, microbuzul, minibus sau autocar in functie de marimea grupului, cu auto proprii sau cu parteneri locali care efectueaza curse regulate. Ora de transfer se va comunica in functie de localitatile de preluare si se vor grupa toti pasagerii pe traseul respectiv catre Bucuresti / sau localitate de destinatie (in cazul efectuarii transbordarii pentru mai multe curse, durata asteptarii masinilor de transfer poate fi de maxim 2 ore). Pentru imbarcarea din tara, transferul se achita si se confirma cu cel tarziu 5 zile inainte de plecare. Tarifele sunt per persoana dus- intors, iar in cazul in care transferul se efectueaza doar pe un sens, se va achita jumatate din tariful corespundator rutei.

Campina - Bucuresti - retur (Benzinarie OMV) Doar retur - 100,00 lei
Giurgiu - Bucuresti - retur (Rompetrol vis-a-vis de Kaufland) - 175,00 lei
Mioveni - Bucuresti - retur (Catedrala Sf Petru si Pavel) - 220,00 lei
Pitesti - Bucuresti - retur         (Petrom Podul Viilor) - Doar tur aa 100,00 lei
Rm Valcea - Bucuresti - retur (Gara) - Doar tur aa 125,00 lei
Ploiesti - Bucuresti - retur (Benzinaria Petrom Metro) - Doar retur - 90,00 lei
Targoviste - Bucuresti - retur (Hotel Valahia) - 180,00 lei

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
a) 30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii. 
b) 70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
c) 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
d) 100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
e) 100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
f) 100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
g) 100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
h) 100% pentru biletele de avion.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de CISTOUR (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete CISTOUR Agency in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.
Itinerariu

Ziua 1

Plecare din Bucuresti la ora 06:00 (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, parcarea mare) pe ruta Bucuresti - Ploiesti - Targu Mures - Cluj Napoca.
- Manastirea Recea. Inca de la intrare te intampina scarile de marmura alba ale caror balustrade (in numar de 3) sunt lucrate cu mare arta, ele avand forma unor coarde de vita de vie cu struguri). Arhitectura bisericii imbina mai multe stiluri cum ar fi: stilul brancovenesc, bizantin si moldovenesc. Manastirea are 3 turle, iar pictura bisericii este realizata in mozaic de Murano pe fond albastru de catre pictorul Viorel Maxim.
- Cetatea Targu Mures, veche fortifictie de secol XVII, care are sapte bastioane denumite in functie de bresle cum ar fi: Tabacari, Macelari, Dogari sau Blanari. Odata cu ocuparea Transilvaniei de catre austrieci, constructiile din interior au fost demolate. S-a pastrat insa Turnul Mic (pe latura din strada Avram Iancu) si Biserica Reformata, intacta si in ziua de azi. Fiind cea mai veche cladire din oras, Biserica Reformata din cetate ramane un simbol.
- Cluj Napoca. Vom face un tur pietonal al principalelor obiective din centrul orasului Cluj - Napoca (vedere exterioara): Casa Matei Corvin (una dintre cele mai vechi monumente de arhitectura din Cluj Napoca), Monumentul Matei Corvin din Piata Unirii, proiectat pe fatada sudica a Bisericii Romano-Catolice Sf Mihail, Catedrala Mitropolitana Adormirea Maicii Domnului, Monumentul Avram Iancu (ridicat in cinstea memoriei personajului istoric roman, in anul 1995, de catre sculptorul Ilie Berindei); Opera Nationala Romana, Turnul Croitorilor, apoi ne indreptam catre Parcul Central
Cazare la Hotel Ary 4*  in Cluj Napoca sau similar.

Ziua 2

Mic dejun. 
Vom vizita:
- Biserica Evanghelica de la Herina, monument istoric,  considerata cea mai reprezentativa expresie a arhitecturii romanice din Transilvania. Aflata pe un platou inalt in partea de est a satului Herina, biserica pare mai degraba sa semene cu un castel. Biserica dateaza din anul 1200.
- Vom afla istoria orasului sasesc Bistrita plecand intr-un tur pietonal: Piata Centrala cu ansamblul Sugalete, Casa Argintarului, Turnul Dogarilor, Zidurile orasului, Sinagoga si Biserica Minorititilor. Bistrita este singurul oras din Romania care are inclus pe stema orasului simbolul unei case regale a Europei, dinastia de Anjou. 
- Catedrala Armeano-catolica Sf.Treime din Gherla. Este construita in anul 1776 si este situata pe latura sudica a pietei centrale a orasului. Cladirea se compune dintr-o nava ampla si un cor cu inchidere semicirculara, cu un turn mare si doua turnuri mai mici. In contrast cu exteriorul, interiorul catedralei este un spatiu unitar in stil baroc. Catedrala este una dintre cele mai mari biserici armene din lume.
Cazare la Hotel Ary 4* in Cluj Napoca sau similar.

Ziua 3

Mic dejun. 
Vom vizita:
- Conacul Octavian Goga Ciucea. Muzeul memorial Octavian Goga din Ciucea se intinde pe un domeniu de aproximativ 24 de hectare. Muzeul include cladirea-castel, emblematica structura cunoscuta drept casa de pe stanca, Mausoleul Iubirii sotilor Goga (Octavian si Veturia), Casa Alba (Muzeul de Arta Etnografica), folosita in trecut pentru oaspeti, Casa Ady Endre, precum si bisericuta de la Galpaia si manastirea aflata pe terenul acestui domeniu. Proprietatea a fost achizitionata de familia Goga in anul 1920, de la vaduva poetului maghiar Ady Endre. Sotii Octavian si Veturia au locuit aici pana la moarte (survenita in 1938 si, respectiv, in 1979). Veturia a ramas o persoana puternic implicata in comunitate.
- Cetatea Bologa. Construita in urma cu 700 de ani pe ruinele unui castru roman cetatea avea rolul de a supraveghea drumul de la Oradea pe Valea Crisului Repede. Cu o inaltime de peste 13 metri, turnul era amenajat pe patru niveluri, despartite intre ele de plansee din barne groase de lemn. Accesul in turn se facea pe o scara mobila din exterior. Al doilea turn, amplasat in partea opusa donjonului circular, are baza patrulatera si pare sa fi fost destinat unei porti. In secolele XVI-XVII au aparut alte doua turnuri semicirculare, folosite pentru armele de foc de toate calibrele.
Cazare la Hotel Ary 4* in Cluj Napoca sau similar.

Ziua 4

Mic dejun. Vom vizita:
 - Scurta oprire la Sibiu. Tur pietonal: Piata Mare (vedere exterioara - Biserica Catolica, Primaria orasului, Muzeul Brukenthal), Piata Mica (Podul Minciunilor, Turnul Sfatului, Casa Luxemburg), Piata Huet (vedere exterioara - Biserica Evanghelica si Scoala Samuel von Brukenthal), aleea pietonala Nicolae Balcescu.
 - Biserica Proieni o veche biserica unde traditia locala sustine ca s-a cununat Mihai Viteazul cu doaman Stanca in anul 1583. Cladirea actuala a bisericii are hramul Toti sfintii, datand din anul 1798 si construita pe cheltuiala lui Constantin Davidescu.
Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 22:00, in functie de trafic.

Ziua 1

Plecare din Bucuresti la ora 06:00 (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, parcarea mare) pe ruta Bucuresti - Ploiesti - Targu Mures - Cluj Napoca.
- Manastirea Recea. Inca de la intrare te intampina scarile de marmura alba ale caror balustrade (in numar de 3) sunt lucrate cu mare arta, ele avand forma unor coarde de vita de vie cu struguri). Arhitectura bisericii imbina mai multe stiluri cum ar fi: stilul brancovenesc, bizantin si moldovenesc. Manastirea are 3 turle, iar pictura bisericii este realizata in mozaic de Murano pe fond albastru de catre pictorul Viorel Maxim.
- Cetatea Targu Mures, veche fortifictie de secol XVII, care are sapte bastioane denumite in functie de bresle cum ar fi: Tabacari, Macelari, Dogari sau Blanari. Odata cu ocuparea Transilvaniei de catre austrieci, constructiile din interior au fost demolate. S-a pastrat insa Turnul Mic (pe latura din strada Avram Iancu) si Biserica Reformata, intacta si in ziua de azi. Fiind cea mai veche cladire din oras, Biserica Reformata din cetate ramane un simbol.
- Cluj Napoca. Vom face un tur pietonal al principalelor obiective din centrul orasului Cluj - Napoca (vedere exterioara): Casa Matei Corvin (una dintre cele mai vechi monumente de arhitectura din Cluj Napoca), Monumentul Matei Corvin din Piata Unirii, proiectat pe fatada sudica a Bisericii Romano-Catolice Sf Mihail, Catedrala Mitropolitana Adormirea Maicii Domnului, Monumentul Avram Iancu (ridicat in cinstea memoriei personajului istoric roman, in anul 1995, de catre sculptorul Ilie Berindei); Opera Nationala Romana, Turnul Croitorilor, apoi ne indreptam catre Parcul Central
Cazare la Hotel Ary 4*  in Cluj Napoca sau similar.

Ziua 2

Mic dejun. 
Vom vizita:
- Biserica Evanghelica de la Herina, monument istoric,  considerata cea mai reprezentativa expresie a arhitecturii romanice din Transilvania. Aflata pe un platou inalt in partea de est a satului Herina, biserica pare mai degraba sa semene cu un castel. Biserica dateaza din anul 1200.
- Vom afla istoria orasului sasesc Bistrita plecand intr-un tur pietonal: Piata Centrala cu ansamblul Sugalete, Casa Argintarului, Turnul Dogarilor, Zidurile orasului, Sinagoga si Biserica Minorititilor. Bistrita este singurul oras din Romania care are inclus pe stema orasului simbolul unei case regale a Europei, dinastia de Anjou. 
- Catedrala Armeano-catolica Sf.Treime din Gherla. Este construita in anul 1776 si este situata pe latura sudica a pietei centrale a orasului. Cladirea se compune dintr-o nava ampla si un cor cu inchidere semicirculara, cu un turn mare si doua turnuri mai mici. In contrast cu exteriorul, interiorul catedralei este un spatiu unitar in stil baroc. Catedrala este una dintre cele mai mari biserici armene din lume.
Cazare la Hotel Ary 4* in Cluj Napoca sau similar.

Ziua 3

Mic dejun. 
Vom vizita:
- Conacul Octavian Goga Ciucea. Muzeul memorial Octavian Goga din Ciucea se intinde pe un domeniu de aproximativ 24 de hectare. Muzeul include cladirea-castel, emblematica structura cunoscuta drept casa de pe stanca, Mausoleul Iubirii sotilor Goga (Octavian si Veturia), Casa Alba (Muzeul de Arta Etnografica), folosita in trecut pentru oaspeti, Casa Ady Endre, precum si bisericuta de la Galpaia si manastirea aflata pe terenul acestui domeniu. Proprietatea a fost achizitionata de familia Goga in anul 1920, de la vaduva poetului maghiar Ady Endre. Sotii Octavian si Veturia au locuit aici pana la moarte (survenita in 1938 si, respectiv, in 1979). Veturia a ramas o persoana puternic implicata in comunitate.
- Cetatea Bologa. Construita in urma cu 700 de ani pe ruinele unui castru roman cetatea avea rolul de a supraveghea drumul de la Oradea pe Valea Crisului Repede. Cu o inaltime de peste 13 metri, turnul era amenajat pe patru niveluri, despartite intre ele de plansee din barne groase de lemn. Accesul in turn se facea pe o scara mobila din exterior. Al doilea turn, amplasat in partea opusa donjonului circular, are baza patrulatera si pare sa fi fost destinat unei porti. In secolele XVI-XVII au aparut alte doua turnuri semicirculare, folosite pentru armele de foc de toate calibrele.
Cazare la Hotel Ary 4* in Cluj Napoca sau similar.

Ziua 4

Mic dejun. Vom vizita:
 - Scurta oprire la Sibiu. Tur pietonal: Piata Mare (vedere exterioara - Biserica Catolica, Primaria orasului, Muzeul Brukenthal), Piata Mica (Podul Minciunilor, Turnul Sfatului, Casa Luxemburg), Piata Huet (vedere exterioara - Biserica Evanghelica si Scoala Samuel von Brukenthal), aleea pietonala Nicolae Balcescu.
 - Biserica Proieni o veche biserica unde traditia locala sustine ca s-a cununat Mihai Viteazul cu doaman Stanca in anul 1583. Cladirea actuala a bisericii are hramul Toti sfintii, datand din anul 1798 si construita pe cheltuiala lui Constantin Davidescu.
Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 22:00, in functie de trafic.